Press

Fokus på hantverk och hållbarhet – nu lanseras Lingbo Kulturfönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Fokus på hantverk och hållbarhet – nu lanseras Lingbo Kulturfönster</span>

Efter att ha levt en undanskymd tillvaro i skuggan av de moderna varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster väljer nu tillverkaren Svenska Fönster att lyfta fram sina kulturfönster Lingbo som ett eget varumärke specialiserat på sekelskifteshus, kulturbyggnader och hus i gammal stil.

- Det är ovanligt att vi som en stor aktör på fönstermarknaden har kulturfönster i vår tillverkning, men vi vill ha den här bredden och jag är stolt över vår lilla fabrik i Lingbo som tillverkar våra kulturfönster, säger Svenska Fönsters vd Beatrice K Henriksson.

Historien om den lilla fabriken i Lingbo i Hälsingland går tillbaka till år 1894 och den har drivits i Svenska Fönsters regi sedan 2007. Men det är alltså först nu som Lingbo Kulturfönster får ta lika mycket plats som Svenska Fönsters andra varumärken.

- Lingbo har varit en doldis bakom SP och Traryd. Men det förtjänar att stå på egna ben. Det är ett hantverk och vi vill ge den målgruppen chansen att ta del av den här fantastiska produkten, säger Beatrice K Henriksson.

Vid fabriken i Lingbo arbetar 30 personer med stor kunskap om både gammal hantverkstradition och modern fönsterproduktion. De tillverkar alla trädelar i fönstret av stamblock från de allra finaste furorna och kittar fönstren för hand.

- Dessa fönster är en investering för generationer, man köper inte bara fönster åt sig själv, utan även åt sina barn och barnbarn, säger Beatrice K Henriksson.