Press

Lättare för fönstersnickarna - Svenska Fönster lanserar snickarappen

Säsongen för att byta fönster är snart här och nu är Svenska Fönsters nya snickarapp redo att ge fler och bättre affärer för snickare och bygghandlare.

- Till villor och enstaka lägenheter kommer det här att fungera jättebra, säger Bengt Johansson från Härnösand som är en av 30 snickare som varit med i framtagandet av Fönstra.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lättare för fönstersnickarna - Svenska Fönster lanserar snickarappen</span>

Svenska Fönster arbetar aktivt för att tillsammans med bygghandeln möta marknadens högre krav på bland annat digitalisering och snabbhet. Och när Svenska Fönster nu har tagit fram snickarappen för att snickare snabbare ska kunna få korrekta offerter från sin lokala bygghandlare har företaget sin vana trogen tagit hjälp av dem som ska använda tjänsten.
En av dem är Bengt Johansson, egenföretagare och snickare sedan 35 år tillbaka, som gör det mesta inom snickeri – bland annat fönsterbyten.

- Men alla vi småföretagare drunknar i pappersarbete. Ibland får jag sitta mer på kontoret än vara ute och snickra och så tycker jag inte att det ska vara.

Han berättar hur det fram tills nu har gått till när en snickare har beställt fönster.
- Man har varit hos en kund och skrivit ned deras önskemål om fönster, persienner och allt möjligt på ett papper som man sedan lämnar till bygghandlaren och de skriver in det i systemet. Ju fler led, desto större är risken att det blir fel. Dessutom tar det tid, säger Bengt Johansson.

Appen finns nu att ladda ned för iOS och Android och kopplas till snickarens lokale bygghandlare. Med appen får snickaren skriva in sina fönsterönskemål i sin smarta telefon eller surfplatta, komplettera med annat material, tid och ROT-avdrag. Fönstra och denne svarar snickaren med en automatisk eller personlig offert. Oavsett vilket alternativ som har valts så kommer det med appen att gå mycket fortare för snickaren att få sin offert och sedan att lägga order. Risken för fel kommer att minimeras och dessutom kommer arbetsbördan för bygghandlaren att minska. Förhoppningen är att appen ska bidra till fler och bättre affärer för både snickare och bygghandlare.

Fönstren som finns tillgängliga i appen är SP Fönster och Traryd Fönster som tillverkas av Svenska Fönster, en ledande tillverkare i Sverige med stark miljöprofil.