Press

Bredare sortiment av säkerhetsklassade fönster

Nu erbjuder vi både inåtgående och utåtgående fönster som går att få godkända i Skyddsklass 2 enligt SSF (Svenska Stöldskyddsföreningen). Dessa produkter står bland annat emot ett våldsamt inbrottsförsök som pågår i totalt 15 minuter.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Bredare sortiment av säkerhetsklassade fönster</span>

Svenska Fönster har lösningar med hög säkerhet som standard på flera produkter och ännu fler finns som tillval. Nu har vi satt samman ett säkerhetspaket av olika tillval, med bland annat laminerat glas och lås med cylinder, som har klarat testerna för den europeiska inbrottsklassningen RC2 och de har därmed fått Svenska stöldskyddsföreningens skyddsklass 2.

Klarar tuffa tester
För att fönstren ska uppnå skyddsklass 2 har de genomgått tester hos RISE enligt EN 1627 klass RC2 där de klarat dessa mycket tuffa tester. De ska stå emot ett våldsamt inbrottsförsök i vardera tre minuter på de fem svagaste punkterna. De ska även motstå hårda stötar och smällar – vilket testas i ett dynamiskt test. Slutligen utsätts produkterna för statiskt tryck på olika punkter.

Fönstren som går att få med denna säkerhetsklassning är:
Våra utåtgående aluminiumbeklädda träfönster med 3-glas
SP Fönster Balans & Traryd Fönster Optimal (gäller fasta, vrid och sidohängda)
Våra utåtgående 3-glas träfönster
SP Fönster Stabil & Traryd Fönster Genuin – (gäller fasta, vrid och sidohängda)
Våra aluminiumbeklädda inåtgående fönster med 2+1-glas
SP Fönster Intakt & Traryd Fönster Intakt – (gäller sidohängda, kippdreh och fönsterdörrar i skyddsklass 1)

Ökat behov av hög säkerhet
Antalet anmälda villainbrott är enligt Brottsförebyggande rådet i dag 76% högre än för tio år sedan. Inbrotten sker ofta på dagtid när de boende inte är hemma, främst under oktober, november och december. En åtgärd för att förebygga bostadsinbrott är att stärka det fysiska skyddet runt huset, främst på bottenvåningen, med förslagsvis fönster och dörrar med hög inbrottssäkerhet.