Kontakt

Möt våra medarbetare

Svenska Fönster har omkring 950 medarbetare inom en stor bredd av yrkesområden.
Här får du möta några av dem.

Fanny Nilsson, Produktionsledare – Utvecklaren 

I uppdraget som Produktionsledare ingår bemanning, rekrytering, medarbetarsamtal, rehab och arbetsmiljöansvar. För många är det nog. Men Fanny Nilsson vill mer för att utvecklas som ledare. Hon både hjälper till på HR-avdelningen och studerar till HR-koordinator.  

– Personalen, dess utveckling och mående ligger i mitt fokus, men självklart även att produktionen går som den ska. Det bästa med mitt jobb är att arbeta för personalens välmående och med gruppdynamiker.

Erik Persson – Återvändaren 
Svenska Fönsters Fastighetschef Erik Persson flyttade från Edsbyn direkt efter gymnasiet. 14 år senare, med utbildning och yrkeserfarenhet inom byggnad, risk och lantmäteri – senast med uppdrag på internationella flygplatser, återvände han. 

– Edsbyn har alltid varit hemma för mig och Svenska Fönster är ett intressant företag som är en del av en stor koncern. Här har man gjort stora framsteg, men det finns alltid förbättringspotential och det motiverar mig i mitt arbete.

Mikael Nöjd, Operatör – Inspiratören 

I mer än 20 år har Mikael arbetat i vår fönsterfabrik och med några få år kvar till pension har han ingen längtan efter att prova något annat – han trivs helt enkelt för bra med sina kollegor och arbetet vid beslagsmaskinen. Mikael får ofta uppdraget att introducera nya kollegor och lär då alltid ut vikten att tänka på kunden.  

– Om vi alla ser till att göra vårt bästa för att göra riktigt snyggt fönster kommer vi sälja fler fönster och vi får fortsätta att arbeta här. Så enkelt är det.

Marina Svässar, Innesäljare – Inflyttaren 

Marina gick på en fotbollsmatch i hemlandet Ukraina för att hon ville göra vågen. Där träffade hon sin make och efter många långa överväganden provade hon att flytta från sin karriär som egenföretagare inom turism och börja om i Sverige.  

– Jag ville se om jag kunde lyckas i ett annat land. Men jag fick kämpa hårt. Till slut fick jag språkpraktik hos Svenska Fönster. Den ledde till en provanställning och fast jobb på Innesälj. Till en början kunde jag inte ta telefon och chatt för min svenska var för dålig. Men nu kan jag det och gillar verkligen att jag har kunskapen att ge kunderna rätt råd och rekommendationer. 

Helena Helling, HR Business Partner – Distansarbetaren 

Arbetslivet har förändrats, blivit mer flexibelt och i det fall det passar bra vill Svenska Fönster erbjuda distansavtal för sina medarbetare, som för vår HR Business Partner Helena Helling som utgår från hemmet i Gävle och är på kontoret ungefär en dag i veckan. 

– Att en arbetsgivare erbjuder distansarbete öppnar upp arbetsmarknaden. Det gäller idag att vara en bra arbetsgivare, som är mån om sina medarbetare, ger intressanta arbetsuppgifter och låter medarbetarna utvecklas. För mig känns den här lösningen jättebra. Jag har det bästa av två världar – men det krävs att man är bra på att planera och att driva sig själv. 

Emelie Halstensson, Operatör – Branschbytaren  

Efter 15 år med arbete i butik i Göteborg valde Emelie att återvända till hemorten och gjorde då en spontanansökan till Svenska Fönster. Inom kort fick hon arbete på den helt nya Glasavdelningen.  

– Det är en upplevelse att byta bransch och jag älskar det. Jag har lärt mig så mycket på kort tid och det finns möjligheter att utvecklas inom det här företaget på ett sätt som jag inte har upplevt tidigare. Dessutom är det bra arbetsmiljö och teamkänsla.  

Daniel Välitalo, Planeringschef – Lagspelaren 

Lagerarbetare, Projektledare och nu Planeringschef. Uppdragen har varit många sedan Väli kom till Edsbyn för bandyn och kort därefter inledde sin karriär hos Svenska Fönster. Men han ser på alla uppdrag, både inom idrotten och jobbet, på samma sätt.  

– Jag har alltid sagt att ”sätt mig i den roll ni vill att jag ska ha”. För mig handlar det om att alla ska få vara bidra till organisationen. Att vi vet vart vi vill, vet vad som krävs för att nå dit och mäter vårt arbete för att se om vi lyckas eller behöver justera vårt arbetssätt.  

Linn Hansson, Produktionsledare

– Min resa hos Svenska Fönster började 2007 i produktionen. Sedan dess har jag blivit Förstekvinna och Produktionsledare. Jag tycker det är viktigt att känna att man hela tiden kan utvecklas i företaget. Jag upplever att Svenska Fönster värnar om sin personal.

Fredrik Lagerkvist, Leveranslagret

– Åren rullar lätt iväg på Svenska Fönster, för vi är ett härligt gäng som jobbar här. Dörrlinjen var min första anhalt. Efter några år hamnade jag på Leveranslagret, som framplockare av våra fina produkter och nu har jag fått nya arbetsuppgifter med leveransplanering. Jag tycker det är fränt att ”Byn” har en så fantastisk fönsterfabrik och att Svenska Fönster har en grym inställning till friskvård.

Camilla Olsson, Miljösamordnare

– Svenska Fönster är möjligheternas företag där vi medarbetare ges chansen att utvecklas på flera plan! Här har man hög tilltro till sina medarbetare och trots många anställda så känns det ändå familjärt. Själv började jag min resa på Svenska Fönster som Innesäljare men jobbar idag som Miljösamordnare. I min roll upplever jag att det finns ett stort engagemang och en vilja att förändra och förbättra saker. Att omges av drivna kollegor känns inspirerande och motiverande för att kunna fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete. 

Monica Bonsange, Detaljlagret

– Jag utbildade mig här i Edsbyn där jag bor och fick praktik på Svenska Fönster. Efter att ha jobbat på både ICA, Konsum och ett verktygsföretag ville jag tillbaka hit eftersom jag trivdes så bra. Det är ett lätt jobb och det är ingen stress. Vi skojar mycket på rasterna.

Niclas Celin, Produktionsledare

– När jag började jobba här år 2002 var min tanke att jag skulle vara kvar i ett år för att fundera över vad jag ville göra sen. Men jag trivdes väldigt bra och blev Serviceman, Försteman och sedan Produktionsledare. Under åren som har gått har kulturen i företaget förändrats. Tidigare ville man gärna göra allt på samma sätt som man alltid har gjort. I dag är många öppna för förändringar, vågar testa nya saker och ger förslag på förbättringar. Det är just att få både medarbetare och företaget att utvecklas som driver mig i mitt arbete.

Sofia Hedberg, Arbetsmiljö- och underhållschef

– Jag flyttade från Uppsala till Edsbyn och började jobba på Svenska Fönster. Idag jobbar jag som arbetsmiljö-och projektchef. Mitt jobb är väldigt varierande och utmanar mig vilket jag uppskattar, jag har en stödjande roll och ett stort fokus på säkerhetsfrågor.  
För mig är Svenska Fönster ett lösningsorienterat företag som hela tiden jobbar för att bli bättre!

Linda Hammarström, Innesälj

– Klockan 5.13 varje vardag ringer min klocka. För då hinner jag med ett träningspass innan jobbet och det gör att jag är piggare och ännu gladare under arbetsdagen.  
Jag trivs på mitt jobb. Det är ett bra företag och bra arbetskamrater. Här bemöts man med respekt och får vara den man är. Jag gillar också att man får inblick i vad som händer här och får vara med och påverka sitt arbete. 

Andreas Norell, Monteringslinje 5

– Jag har arbetat här sedan 2015 och mitt uppdrag är att tillverka fasta- och vridfönster. Jag kan jobba på alla stationer på monteringslinjen, vilket gör att det blir lite variation i arbetet. Jag gillar karmpressen och testjiggen, där vi kvalitetssäkrar alla fönster, bäst. Men allra bäst med jobbet är mina arbetskamrater.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,