Kontakt

Möt våra medarbetare

Svenska Fönster har omkring 950 medarbetare inom en stor bredd av yrkesområden.
Här får du möta några av dem.

Linn Hansson, Produktionsledare

– Min resa hos Svenska Fönster började 2007 i produktionen. Sedan dess har jag blivit Förstekvinna och Produktionsledare. Jag tycker det är viktigt att känna att man hela tiden kan utvecklas i företaget. Jag upplever att Svenska Fönster värnar om sin personal.

Fredrik Lagerkvist, Leveranslagret

– Åren rullar lätt iväg på Svenska Fönster, för vi är ett härligt gäng som jobbar här. Dörrlinjen var min första anhalt. Efter några år hamnade jag på Leveranslagret, som framplockare av våra fina produkter och nu har jag fått nya arbetsuppgifter med leveransplanering. Jag tycker det är fränt att ”Byn” har en så fantastisk fönsterfabrik och att Svenska Fönster har en grym inställning till friskvård.

Camilla Olsson, Miljösamordnare

– Svenska Fönster är möjligheternas företag där vi medarbetare ges chansen att utvecklas på flera plan! Här har man hög tilltro till sina medarbetare och trots många anställda så känns det ändå familjärt. Själv började jag min resa på Svenska Fönster som Innesäljare men jobbar idag som Miljösamordnare. I min roll upplever jag att det finns ett stort engagemang och en vilja att förändra och förbättra saker. Att omges av drivna kollegor känns inspirerande och motiverande för att kunna fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete. 

Geir Belden, Frånvaropoolen

– När jag jobbade i Norge kunde telefonen ringa med jobbärenden när som helst på dygnet. Nu går jag hem klockan 14 och sedan är det lugnt. Samtidigt så ger mitt jobb i Frånvaropoolen stor omväxling med nya arbetsuppgifter och nya kollegor. Jag är också fadder för nya kollegor och tycker att det är viktigt att man får ta det lugnt i starten, så att man får lära sig att göra allting rätt från början.

Monica Bonsange, Detaljlagret

– Jag utbildade mig här i Edsbyn där jag bor och fick praktik på Svenska Fönster. Efter att ha jobbat på både ICA, Konsum och ett verktygsföretag ville jag tillbaka hit eftersom jag trivdes så bra. Det är ett lätt jobb och det är ingen stress. Vi skojar mycket på rasterna.

Niclas Celin, Produktionsledare

– När jag började jobba här år 2002 var min tanke att jag skulle vara kvar i ett år för att fundera över vad jag ville göra sen. Men jag trivdes väldigt bra och blev Serviceman, Försteman och sedan Produktionsledare. Under åren som har gått har kulturen i företaget förändrats. Tidigare ville man gärna göra allt på samma sätt som man alltid har gjort. I dag är många öppna för förändringar, vågar testa nya saker och ger förslag på förbättringar. Det är just att få både medarbetare och företaget att utvecklas som driver mig i mitt arbete.

Sofia Hedberg, Arbetsmiljö- och projektchef

– Jag flyttade från Uppsala till Edsbyn och började jobba på Svenska Fönster. Idag jobbar jag som arbetsmiljö-och projektchef. Mitt jobb är väldigt varierande och utmanar mig vilket jag uppskattar, jag har en stödjande roll och ett stort fokus på säkerhetsfrågor.  
För mig är Svenska Fönster ett lösningsorienterat företag som hela tiden jobbar för att bli bättre!

Fardin Hamidi, Frånvaropoolen Monteringslinje 1

– Jag gillar att det går att välja var man vill jobba här. Och vår avdelning är den bästa på hela företaget – alla är snälla och trevliga. Och att jobba i Frånvaropoolen är det bästa jobb man kan ha på Svenska Fönster.

Linda Hammarström, Innesälj

– Klockan 5.13 varje vardag ringer min klocka. För då hinner jag med ett träningspass innan jobbet och det gör att jag är piggare och ännu gladare under arbetsdagen.  
Jag trivs på mitt jobb. Det är ett bra företag och bra arbetskamrater. Här bemöts man med respekt och får vara den man är. Jag gillar också att man får inblick i vad som händer här och får vara med och påverka sitt arbete. 

Andreas Norell, Monteringslinje 5

– Jag har arbetat här sedan 2015 och mitt uppdrag är att tillverka fasta- och vridfönster. Jag kan jobba på alla stationer på monteringslinjen, vilket gör att det blir lite variation i arbetet. Jag gillar karmpressen och testjiggen, där vi kvalitetssäkrar alla fönster, bäst. Men allra bäst med jobbet är mina arbetskamrater.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,