Artiklar & Inspiration

Skjutdörrar – användningsområde

Artikel, Fönsterdörrar

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Skjutdörrar – användningsområde</span>

Skjutdörrar sparar utrymme som altandörr och i uterum

Att välja skjutdörrar till din altan eller uterum är ett oslagbart sätt att öppna upp, spara utrymme och ge ditt hus en exklusiv känsla. Med skjutdörrar i glas får du dessutom till extra fönster från golv till tak och ett stort ljusinsläpp. Läs vidare för att ta reda på vad du som är intresserad av de här smarta lösningarna bör känna till.

Många möjligheter med skjutdörrar

Skjutdörrar kan byggas med en enkel dörr som skjuts åt ena sidan och med dubbla dörrar som skjuts åt varsitt håll. De kan dessutom kompletteras med så stora fasta fönster som du önskar, och som passar ditt hus, på sidorna och ovanför. Därmed är det ditt hus och din vilja som sätter ramarna för hur dina skjutdörrar ska byggas.

När du har valt hur stora och hur många skjutdörrar du vill ha kan du välja att designa dem och de fasta fönstren. Många vill till exempel att ett eller flera fasta fönster ska vara spetsiga och det är lika populärt att smycka skjutdörrarna med tillhörande fönster med glasdelande poster och med spröjs. Och självklart är möjligheterna när det gäller att välja färg till in- och utsida av skjutdörrar obegränsade.

Att bygga med skjutdörr

Ett hem ska inte bara vara snyggt, det ska vara funktionellt också. En viktig del av det är att inomhustemperaturen hålls på en behaglig nivå. Skjutdörrar gör det möjligt att vädra enkelt under årets varma månader (utan att dörren slås upp av vinden), men kan bli en svag punkt i husets isolering under vintern.

Skjutdörrar har olika isoleringsförmåga, hållbarhet och stabilitet beroende på tillverkare. Så när du har hittat en design du tycker om, glöm inte bort att titta på specifikationerna. Håll utkik efter högkvalitativt isolerglas och att alla detaljer tål vårt svenska klimat.

För att vara säker på att skjutdörren löper lätt i sina skenor och sluter tätt när du stänger kan det vara en fördel att låta en installatör sköta monteringen, om du inte känner dig säker på att du klarar det på egen hand. De har dessutom tillgång till lyftanordningar, vilket kan krävas för att få en tung skjutdörr på plats.

Skjutdörrar från Svenska Fönster

Våra skjutdörrar i glas är ett stiligt alternativ för en smidig övergång mellan utomhus och inomhus. Med ökat ljusinsläpp och en känsla av rymd förändrar de stämningen i rummet. Skapa ännu mer effekt med fönster i matchande modell, som du också hittar hos oss.

Svenska Fönster bygger skjutdörrar i stabil furu, som du kan få med en snygg och skyddande beklädnad i aluminium på utsidan. Personsäkert och välisolerade 3-glas är standard och tack vare effektiv tätning sluter dörrarna effektivt i stängt läge.

Här hittar du våra skjutdörrar.