Artiklar & Inspiration

Aluminiumfönster

Artikel, Fönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Aluminiumfönster</span>

Aluminiumfönster kom till som en modern uppdatering av gamla tiders träfönster. Fönster i aluminium är nämligen i princip underhållsfria. Men det mer industriella utseendet kan vara svårt att ta till sig. För träfönster har ju en viss charm, inte minst på äldre hus och i kombination med klassiska byggnadsstilar. Därför erbjuder vi det bästa av två världar – aluminiumbeklädda träfönster.

Aluminiumbeklädda träfönster - Svenska Fönster
Aluminiumbeklädda träfönster – Svenska Fönster

Med aluminiumbeklätt menas träfönster som har ett skyddande lager av aluminium på utsidan. I och med det får du träets härliga utseende och goda egenskaper, med de funktionella fördelarna från ett aluminiumfönster.

Våra gedigna trästommar är gjorda av det bästa fönstervirket från svenska skogar. Ytterlagret av aluminium är väderbeständigt och behöver varken skrapas, slipas eller målas. Dessutom kan du välja bland hela 10 färger på våra aluminiumfönster med trästomme. Läs vidare så berättar vi mer. 

Våra fönster med aluminium

Vi erbjuder sidohängda, överkantshängda, fasta fönster och vridfönster med aluminium på utsidan. I princip i alla storlekar och former du kan tänka dig. De passar fint för villor, höghus och fritidshus.

Aluminiumbeklädda fönster för villan

Slipning, skrapning och målning av träfönster tar sin lilla tid om du har ett helt hus att ordna det på. Som villaägare finns det alltid något som ska fixas – så lägg inte till underhåll av fönster på den listan.

Svenska Fönster Balans Aluminiumbeklädda träfönster
Aluminiumbeklädda träfönster i Tandådalen – Svenska Fönster

Träfönster med aluminiumbeklädnad är så gott som underhållsfria. Samtidigt ser fönstren ut som trä, så du får ett bekvämare boende med vackert utseende.

Aluminiumbeklädda fönster för höghus

Fönster gjorda av trä och aluminium är ett underhållsfritt val för god uppvärmningsekonomi – ett smart val för bostadsrättsföreningar och hyresvärdar.

Svenska Fönster, höghus
Flerbostadshus – Svenska Fönster

Att underhålla fönster i ett helt höghus kräver både resurser och planering. Så välj alternativet som kräver det så sällan som möjligt. Våra trä- och aluminiumfönster är inte bara underhållsfria, de har dessutom hög isoleringsförmåga och ett vackert utseende. Det sänker de löpande uppvärmningskostnaderna och gynnar de som bor i huset.

Därför ska du välja våra aluminiumklädda träfönster

Det finns många anledningar att välja våra aluminiumklädda träfönster. Här listar vi några av dem.

Underhållsfria och funktionella

Vi har redan nämnt att våra fönster med beklädnad av aluminium är lika underhållsfria som aluminiumfönster. Inget skrapande, slipande eller målande. Med genomtänkt konstruktion från Svenska Fönster håller de dessutom länge.

Och passar du på att lägga till funktioner som självrengörande eller solskyddande rutor kan du få extra funktioner.

Minskar dina uppvärmningskostnader

Svenska Fönster är allt annat än en ny aktör på fönstermarknaden, men vi formger fönster efter moderna förväntningar på funktion och design. En central del av det är att fönstren ska bidra till en behaglig inomhustemperatur. På vintern ska de inte sabotera din uppvärmning.

Svenska Fönster Balans treglasfönster, inomhus
Energieffektiva treglasfönster – Svenska Fönster

Våra träfönster med aluminiumbeklädnad har låga U-värden, vilket är måttet på deras isoleringsförmåga. Ett lägre U-värde innebär att fönstren är bättre på att isolera.

Med tillvalen varmkant och extra energiglas blir våra aluminiumfönster med trästomme så välisolerade att de är Svanenmärkta. Den här sortens energifönster hjälper dig både spara in på löpande kostnader och att höja värdet på huset.

Fler färgalternativ till grundpris

Som kronan på verket är det lätt att göra våra fönster i trä och aluminium mer personliga. I grundpriset för våra aluminiumfönster med trästomme ingår nämligen valet mellan hela 10 standardfärger. Med allt från rött till svart och antracit finns alla möjligheter att matcha fasaden eller skapa vackra kontraster.

Du kan välja olika färger på insidan och utsidan av fönstren. Om ingen av våra standardfärger tilltalar dig finns även möjlighet att välja andra kulörer. För våra träfönster ingår endast vit färg i grundpriset, även om det så klart går att få dem i andra färger.

En sorts aluminiumfönster – men otroligt lika träfönster

Träfönster i gedigen furu är grunden för Svenska Fönster – och vi vet att många gillar det här materialets utseende. Därför har vi använt vårt stora kunnande om träkonstruktion för att se till att aluminiumbeklädnaden smälter in så väl som möjligt. Inte minst med matt finish på aluminiumytan och detaljer i konstruktionen som är gjorda för att efterlikna hur träfönster byggs.

Svenska Fönster Balans treglasfönster vrid med aluminiumbeklädd utsida
Svenska Fönster Balans treglasfönster vrid med aluminiumbeklädd utsida

Slutresultatet blir en hybrid av trä- och aluminiumfönster som är otroligt lik vanliga träfönster. Särskilt i och med att ytan på insidan är gjord i trä. Och du ser nog insidan på dina fönster betydligt oftare än utsidan. Åtminstone på nära håll.

Läs även: Träfönster för alla typer av hus

Nackdelar med aluminiumfönster

En nackdel med aluminiumfönster är att metallen leder kyla, men det kan motverkas med olika isoleringsåtgärder. I våra fönster är det som sagt bara ytan på utsidan som är gjord i aluminium, medan stommen är gjord av trä. I och med det motverkas kyleffekten och du får ett riktigt välisolerat fönster.

En annan nackdel med aluminiumfönster är att de generellt sett har ett högre pris än träfönster. Men aluminiumbeklädda alternativ brukar landa i en prisklass mellan träfönster och fönster helt i aluminium.

Det gäller också att väga inköpspris mot de långsiktiga fördelarna av lägre uppvärmningskostnader, eventuellt ökat värde på huset och tiden du slipper lägga på underhåll.

Anpassa och designa fönster online

Skulle du vilja designa fönster med ett utseende som passar dig i lugn och ro? Med vårt verktyg Fönsterväljaren kan du testa dig fram bland öppningsbara och fasta aluminiumfönster med trästomme i olika färgkombinationer, storlekar och detaljer som spröjs.

När du har hittat de fönster som passar dig kan du enkelt skicka iväg en offertförfrågan, direkt i verktyget. Den nås sedan av en av våra återförsäljare, som återkommer med en tydlig uppgift om pris på aluminiumfönster med trästomme – utifrån just de valen du har gjort. Allt utan att du behöver förklara vad du är ute efter för en säljare.

För att se alternativen för aluminiumbeklädda fönster, välj ”Underhållsfritt – 3-glas aluminium” i det första steget. Gå till Fönsterväljaren.

Hör av dig till en av våra återförsäljare

Vill du se de olika formerna, storlekarna och färgerna på våra aluminiumfönster med trästomme i verkligheten? Då kan våra återförsäljare hjälpa dig. Svenska Fönster finns i affärer runt om i Sverige, kanske närmare dig än du tror.

Leta upp ett försäljningsställe i närheten och bege dig dit för att köpa våra aluminiumfönster med trästomme. Här hittar du våra återförsäljare.