Support

Vi delar gärna med oss av vår stora kunskap om fönster och eftersträvar att leverera de bästa råden och lösningarna redan innan du har ställt din fråga. 

De vanligaste frågorna som vi får

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren. Hittar du inte det du letar efter? Se ännu fler frågor och svar i vår FAQ. 

Hur hittar jag en bra montör?

Fråga gärna din återförsäljare av fönstren. De har daglig kontakt med snickare i området och kan rekommendera snickare som är erfarna och duktiga på att montera fönster. Prata gärna med snickaren om hur denne monterar fönster och försäkra dig om att denne kommer att följa vår monteringsanvisning. Det är viktigt för garantin.

Hitta dina närmaste återförsäljare

Hur lång tid tar det?  Och hur går leveransen till? 

Om du väljer att beställa fönster tar det omkring sex till åtta veckor innan dina nya fönster levereras till din återförsäljare och du kan hämta dem där.

Många återförsäljare lånar ut släpvagnar gratis till sina kunder eller hjälpa till med hemleverans. Om du anlitar en snickare för att montera fönstren kan troligen även denna hjälpa dig att hämta fönstren om du önskar det. Fönstren ska vara väl emballerade och fixerade mot underlaget när de transporteras.

Vi rekommenderar alltid att man är minst två personer när man hanterar fönstren.

Hur mäter jag mina befintliga fönster?  

När du gör din fönsterplanering är det bra att veta hur stora dina nuvarande fönster är. För att göra jobbet enkelt har vi gjort en film som illustrerar detta.  

Här kan du se en film om hur man mäter:   

Så mäter du dina fönster 

Kom ihåg att ange måtten med bredden x höjden, alltså bredden först och höjden sen. 

Tips: Känner du dig osäker så kontakta ett företag som är vana att byta fönster som en snickare eller annan fackman som kan hjälpa dig att mäta upp dina fönster och beställa nya.

Hur vet jag om mina fönster behöver bytas ut?

Ett välgjort fönster kan hålla under mycket lång tid, förutsatt att du har tagit hand om det ordentligt. Men är det i dåligt skick behöver du göra något åt det.   
Moderna fönster och dörrar har många fördelar som äldre saknar. De är mycket bättre på att isolera mot kyla på vintern, mot värme på sommaren och stänger ute mer ljud utifrån. De är bra på att hålla värmen inne i huset, vilket minskar ditt behov av uppvärmning och tydligt sänker dina värmekostnader. De har även flera funktioner som försvårar för tjuvar och ger dig ett bättre skydd mot inbrott. Väljer du att köpa nya fönster kan du dessutom, så som de flesta andra, välja aluminiumbeklädda fönster som är så gott som underhållsfria. 


 

Kan jag få en offert på era produkter?

Vi har tyvärr inga priset att lämna ut utan detta administreras av våra lokala återförsäljare runt om i landet så vänligen kontakta en av dessa för att få ett pris på det produkter du behöver. Du kan också bygga upp och designa dina fönster i våra Fönsterväljare. 

Här hittar du alla våra återförsäljare. 

Till Fönsterväljaren

Kan jag köpa mina nya fönster direkt från Svenska Fönster?

Nej, vi säljer endast via våra återförsäljare. Våra återförsäljare finns över hela landet och hjälper dig att välja rätt fönster och tillbehör till ditt hus. 

Använder du fönsterväljaren så kan du gör en prisförfrågan så skickas ditt projekt vidare till en av dig utvald återförsäljare. Du kan välja upp till tre återförsäljare som tar fram en offert.

Hitta våra återförsäljare här

Gå till Fönsterväljaren här

Kan jag se era produkter fysikt någonstans?

Våra återförsäljare har utställningar i sina butiker där man kan titta på våra produkter. Vissa har större montrar andra mindre. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om det är en specifik produkt du vill titta närmare på. 

Här hittar du alla våra återförsäljare

Vilka fönster är Svanenmärkta?

Svenska Fönster erbjuder ett av marknaden miljömässigt bästa fönster och självklart märkta med Svanen. Vill du läsa mer om svanen och vad svana innebär? Då har vi en artikel här.

Vad kan vi hjälpa dig med?

sp-balans-tandadalen-60-e1590671873626

Vår generösa garanti

Vår garanti ger dig som kund full trygghet. Den omfattar nämligen alla fönstrets funktioner, eventuellt extra montage och följdskador. Vår garantitid är dessutom mycket längre än den tid det tar för dig att upptäcka ett eventuellt tillverkningsfel. 

sigvardsson_180515_0891.jpeg

Monteringsanvisningar för fönster och fönsterdörrar

Dina nya fönster behöver monteras rätt för att fungera på bästa sätt. Därför är det viktigt att den som monterar fönstren följer vår monteringsanvisning.

Du väljer själv om du vill montera dina fönster eller om du vill anlita en hantverkare. Har du frågor om montaget kan du ställa dem till din återförsäljare. Vi utbildar nämligen våra återförsäljare i fönsterkunskap och montage.

Englandsgården Svenskafönster 20230203-1

Skötselråd

Våra fönster har hög kvalitet och potentiellt mycket lång livslängd. Men uteblivet underhåll eller felaktig hantering kan slita på produkten. För att du ska kunna ta hand om dina fönster och fönsterdörrar på rätt sätt finns här våra lättnavigerade och utförliga råd för handhavande och skötsel av alla våra produkter och dess delar. 

1j8a9525

Felanmälan

Vi på Svenska Fönster tillverkar genuina kvalitetsprodukter. Tack vare det kan vi lämna en generös garanti och vill ge dig den bästa hjälpen om en produkt har något fel. Vi har till exempel egna servicetekniker som åker till kunder i hela Sverige och åtgärdar felaktiga produkter på plats hos våra kunder.

Svenska Fönster 202201206624

Behöver du ytterligare hjälp?

Då ska vi ordna det! Kontakta oss så ser vi till att du får svar på din fråga.