Guider

Sveriges snyggaste fönster?

Aluminiumbeklätt trä, Guide, Fönster

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Sveriges snyggaste fönster?</span>

Har du öga för detaljer? Då har du kommit rätt. För här ska vi fokusera på den omtyckta designen och detaljerna hos våra produkter som gör att vi hävdar att de är Sveriges snyggaste fönster och altandörrar. Både när fönstret är helt nytt och när det har utsatts för väder, vind och slitage under flera årtionden. Häng med! 


Livfull och vacker utsida med inspiration från klassiska träfönster 

Idag väljer de flesta av våra kunder fönster med aluminiumbeklädd utsida. Dels för att en sådan utsida är underhållsfri och ger fönstret extra lång livslängd. Men också för att utsidan på våra fönster är riktigt vacker och dessutom ser ut som ett klassiskt träfönster. Det har vi åstadkommit genom designen på aluminiumet. Den är inte är platt utan formad på samma sätt som ett träfönster med en kittfals, något som ger ett mer livfullt intryck. Dessutom är den mattlackerad med glansvärde 30, vilket ser ut som målat trä. Jämför den gärna med våra träfönster och se likheten! 
 SSF_10


Den perfekta bredden på karmar och bågar 

Det kan handla om millimetrar, men för dig som gillar när det är snyggt är det viktigt. Våra fönster har så smala karmar och bågar som det är möjligt utan att försämra funktionen. Det ger en stor glasyta i fönstren och låter utsikten hamna i fokus. Jämför gärna med andra fönster och se skillnaden. Och kom ihåg att de här millimetrarna blir extra viktiga på mindre fönster, då bredare karmar och bågar tar mycket plats i förhållande till glasytan.  
 
SSF_11

Stilren utsida tack vare dolda beslag... 

Att våra populära vridfönster har dolda beslag kanske inte låter så märkvärdigt. Men om du jämför dem med vridfönster med synliga beslag förstår du varför vi anser att det här är en väldigt viktig del av en snygg design. Att vi har gömt beslagen mellan karmen och bågen ger helt enkelt en enhetlig och stilren utsida, utan något som sticker i ögat.  

SSF_07


...och dolda friskluftsintag  

Friskluftsventiler i fönster är en populär lösning för att få in frisk luft i bostäder, framförallt i hus med självdragsventilation. Gör du tillvalet friskluftsventil till ett öppningsbart fönster är den helt dold från fönstrets utsida tack vare att luften sugs in i bostaden på ett kontrollerat sätt via utrymmet mellan karm och båge. På insidan är den smäckra ventilen infällt i fönstrets överstycke och finns i kulörerna vit, svart och grå.  

 Vill du ha spaltventil? Läs mer om dem här. 

SSF_08


Den perfekta kulören på glasbandet 

Visste du att det sitter ett tunt gummiband mellan glasrutan och träet på insidan? Den kallas för glaslist och på våra fönster är den inte så lätt att upptäcka. Det beror på dess gråa kulör som smälter väl ihop med distanslisten i glaskassetten. Jämför gärna med fönster med svarta glasband och plötsligt ser det ut som att de fönstren har en sorgkant eller kanske eyeliner.   


Runt eller rakt? Välj den profil som passar ditt hus 

Ska den inre kanten vara rak eller rundad? Det handlar återigen om några millimeter i skillnad – men de olika profilerna har helt olika stil och passar helt enkelt i olika hus. 
Båda är så klart lika vackra. Och hos oss får du så klart välja vilken du vill ha.   

Se de två profilerna här.
 
SSF_12


Färg som varken gulnar eller spricker trots att åren går 

Nu snackar vi om en designdetalj som blir tydlig först efter många år. Det handlar om den färg som vi behandlar våra produkter med. Den är vattenburen, istället för lösningsmedelsbaserad så som hos många andra fönstertillverkare, vilket gör den schysst mot människor och miljö. Men den ger också ett fantastiskt fint resultat och låter dig skymta träets vackra ådring. När träet rör sig under årstidernas växlingar följer den elastiska färgen med utan att spricka och har du valt ett vitt fönster så förblir det vitt, utan att gulna, trots att åren går.  


Så vad säger du, är det här Sveriges snyggaste fönster?  

Är du inte säker på att du håller med oss vill vi rekommendera att du besöker en bygghandlare och tittar på fönstren i butikens utställning med egna ögon.

Du hittar alla våra återförsäljare här.