Svenska Fönster 202201206744

Persienner & plisséer

Fönster, fönsterdörrar och glaspartier ger ett härligt ljusinsläpp och en friare känsla i hemmet. Om du vill stänga ute solljuset och minska insynen i hemmet kan våra plisséer eller persienner vara ett bra alternativ för dig. En plissé är en vacker väv som går att justera steglöst och flytta över glasytan, medan en persienn består av lameller som regleras uppifrån med snöre och vridstång. 

Skillnaden på persienner och plisségardiner

Det finns trots allt tillfällen då du faktiskt inte vill släppa in ljuset i dina rum. Ibland är dämpat ljus vilsamt och det du bäst behöver. Därför har vi ett brett sortiment med funktionella och hållbara solskydd i form av persienner och plisségardiner.

Persienner

Persienner består av aluminiumlameller i horisontellt läge som traditionellt används i syfte att skydda mot insyn och solljus. Vi erbjuder tre typer av persienner. Två av dem är frihängande: Persienn Intu och Persienn Basic. Den tredje – Persienn Roulette, monteras redan i fabriken på inåtgående fönster som har delbara bågar.

Plisségardiner

Plisségardiner är gjorda av veckad plisséväv och är ett funktionellt och vackert alternativ till persienner och andra solskydd. De fungerar även som insynsskydd till fönster och balkonger. De olika modellerna erbjuder stor flexibilitet – välj själv om gardinen ska dras nerifrån och upp, uppifrån och ner eller mötas mot mitten av fönstret. Då de inte har några lösa linor är de även naturligt barnsäkra. Vi erbjuder två sorters plisségardiner – Plissé Easy och Plissé Intu.