Press

Svenska Fönster säljer kulturfönsterfabriken i Lingbo

Fönsterfabriken i Lingbo säljs. Köpare är Thomas Liw, nuvarande Lean Manager på Svenska Fönster. Det meddelades vid ett informationsmöte i Lingbo idag, den 7 november.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Svenska Fönster säljer kulturfönsterfabriken i Lingbo</span>

Lingbo Kulturfönster tillverkar en nischad produkt som skiljer sig från Svenska Fönsters övriga produktportfölj både vad gäller produktion och försäljning. Därför har Svenska Fönster valt att sälja verksamheten, som varit en del av Svenska Fönster sedan 2007.

- Vi har under flera år arbetat för att ge Lingbo Kulturfönster den framgång de förtjänar. Vi har inte nått ända fram, och därför är det med glädje jag överlåter ägandet till Thomas Liw. Han är helt rätt person för detta, och jag önskar honom all lycka, säger Beatrice K Henriksson, VD för Svenska Fönster.

De 23 anställda vid Lingbo Kulturfönster informerades om ägarbytet idag, den 7 november. Verksamheten på fabriken fortsätter som vanligt. Övertagandet kommer att ske den 1 januari 2019 och Thomas Liw köper 100 procent av verksamheten.

- Jag går in långsiktigt i detta. Med många års erfarenhet av alla delar i en fönsterverksamhet ser jag fram emot utmaningen att utveckla Lingbo Kulturfönster tillsammans med gänget vid fabriken i Lingbo och våra kunder, säger Thomas Liw.