Press

Svenska Fönster ny partner till Fiskarhedenvillan i konceptet Atmosfär

När Fiskarhedenvillan nu lanserar sitt nya koncept Atmosfär med fokus på klimat, hållbarhet och energieffektivitet är det med Svenska Fönster som ny fönsterleverantör. Atmosfärkonceptet präglas av långa, fria siktlinjer, stora fönster och ljusinsläpp från flera håll i varje rum.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Svenska Fönster ny partner till Fiskarhedenvillan i konceptet Atmosfär</span>

Fiskarhedenvillan beskriver klimatet som en viktig beställare till deras nya huskoncept Atmosfär. Material har noggrant valts ut genom klimatberäkningar utifrån livscykelanalyser och husen har byggts för att vara riktigt energisnåla, samtidigt som de har designats med fokus på att släppa in mycket av det viktiga dagsljuset.
− Vi vill gärna påverka branschen. Byggindustrin står för 21 procent av Sveriges utsläpp av växthusgaser, allt som kan bidra till att minska dessa är väldigt viktigt, säger Fiskarhedenvillans VD Gunnar Jönsson.

Till det nya konceptet kommer Svenska Fönster in som ny fönsterleverantör - en av Sveriges största och mest miljövänliga fönstertillverkare. Svenska Fönster kommer att leverera energisnåla fönster med ett U-värde på 1,0. De gedigna träfönstren har aluminiumbeklädd utsida för att ge extra lång hållbarhet och minimalt med underhåll. Och självklart har de behandlats med miljövänlig, vattenburen impregnering och färg – precis som alla produkter från Svenska Fönster. Dessutom tillverkas de i Edsbyn, vilket ger relativt korta transporter till Fiskarhedens terminal i Borlänge.

-Fiskarhedenvillan tycker om våra produkter och vår vattenburna ytbehandling. Jag hoppas att vi kan komma att utveckla vårt samarbete, säger Markus Håkansson, KAM mot husfabriker hos Svenska Fönster.

Precis som Svenska Fönster ser också Fiskarhedenvillan fönster som avgörande för välmåendet hos människorna som lever i deras hus. Därför präglas husen i Atmosfärkonceptet av långa, fria siktlinjer, stora fönster och ljusinsläpp från flera håll i varje rum. En arkitektur som helt enkelt kan beskrivas med vad Svenska Fönsters kallar ”konsten att bygga med ljus”.

Genom det nya avtalet med Fiskarhedenvillan fortsätter Svenska Fönster att växa som leverantör mot husfabriker.
- Det är tack vare vår spetskompetens och goda servicenivå som vi växer så strategiskt mot husfabriker, säger Markus Håkansson.