Press

Friskvård glasklart för Svenska Fönster

Bättre hälsa, sammanhållning mellan avdelningarna, stolthet över företaget och en klar fördel i rekryteringsprocessen. Svenska Fönster, med totalt 800 anställda på tre orter i Hälsingland, ser tydliga resultat och exempel på hur ett strategiskt friskvårdsarbete kan lyfta individen, arbetsgruppen och på sikt hela företaget.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Friskvård glasklart för Svenska Fönster</span>

De är många, de är glada och klädda i blåvitt. Svenska Fönsters medarbetare är välrepresenterade på BollnäsEss och i andra motions- och friskvårdssammanhang. Målet i år är att hälften av alla anställda ska ha deltagit i en aktivitet under året, men det är inte bara tävlingar och stora evenemang som räknas. Det mesta sker lokalt, med gymmen som bas och friskvårdsgruppen som motor.

Friskvårdsgruppen är ett gäng engagerade, hälsointresserade medarbetare som planerar och genomför aktiviteter som olika träningspass, löpning, cykelorientering, skridskoskola, bandy, innebandy, föreläsningar och mycket mer. Målet är att det ska finnas något för alla, aktiviteterna ska gärna ligga i anslutning till arbetstid och den som vill ska kunna ta med sig familjen.

Lättillgänglighet är en av framgångsfaktorerna i utmaningen att få med även de kollegor som inte redan tränar. Att avdramatisera motion och träning är en annan. På företaget finns flera exempel på att promenadklassen i ett motionslopp med efterföljande picknick kan vara en bra start på en hållbar hälsoresa för den som aldrig tidigare rört på sig.

För fönstertillverkare är dagsljus till folket en av de bärande affärsidéerna, och det avspeglas också i friskvårdsaktiviteterna som ofta äger rum utomhus.

Svenska Fönster profilerar sig som ett friskvårdande företag inte bara internt, utan även som sponsorer för idrottare, föreningar och folkhälsa, där stora projektet Hitta Ut är ett av de senaste samarbetena. 


Texten är ursprungligen publicerad i träningskonventet BollnäsEss magasin 2017 och texten är skriven av Annakarin Arveheden.