Press

En ny Fönsterväljare visualiserar det färdiga resultatet

Svenska Fönster var tidigt ute med ett verktyg till Sveriges husägare för att köpa specialtillverkade byggvaror hemma i soffan. Nu är det dags för en helt ny version av Fönsterväljaren – en fönsterkonfigurator som erbjuder en mycket smidig köpupplevelse.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >En ny Fönsterväljare visualiserar det färdiga resultatet</span>

Köpet av fönster är ett av de svåraste för privatpersoner när det handlar om byggprodukter. Utbudet av material, öppningssätt, storlekar och annat gör det lätt att ta fel. Något som utbudet av felköpta fönster på köp- och sälj-sidorna vittnar om.
- Idag vill husägare hantera sina inköp helt digitalt och när som helst på dygnet. Genom Fönsterväljaren ger vi de den möjligheten – samtidigt som kunderna kan känna sig säkra i att alla val blir korrekta då varje köp hanteras personligen av en bygghandlare med kunskaper om fönster, säger Joakim Spjuth, Marknadsdirektör hos Svenska Fönster.

Ett kreativt verktyg som visualiserar resultatet
Den nya Fönsterväljaren är ett helt nytt verktyg med ett nytt och mycket enkelt flöde för användaren. Här kan kunderna själva leka runt med bland annat olika fönstertyper, varianter på spröjs och kulörer i en miljö som liknar det egna huset – så att det blir lätt att se vad som blir snyggast. Och Fönsterväljaren är så klart även ett utmärkt verktyg för de som på ett enkelt sätt vill skaffa nya fönster med samma utseende som de befintliga.

Varje prisförfrågan granskas av en fönsterexpert
Svenska Fönster lanserar den nya Fönsterväljaren på hemsidan för sitt varumärke SP Fönster. Så när kunden har gjort sitt val av fönster i Fönsterväljaren skickar denne en prisförfrågan via verktyget till upp till tre återförsäljare av SP Fönster. Var och en av dem får sedan svara kunden med en offert.

Men återförsäljaren gör mycket mer än bara räknar ut ett pris. De granskar även fönsterplaneringen så att kundens val verkligen är de bästa och kommer med eventuella förslag på justeringar för till exempel högre säkerhet eller bättre inomhusklimat.
- Vi utbildar ständigt våra återförsäljare i fönsterkunskap och har mycket stort förtroende för att de ger kunderna den allra bästa hjälpen, säger Joakim Spjuth.

Hållbara fönster tillverkade i Sverige
Alla fönster i Fönsterväljaren är högkvalitativa fönster med lång livslängd från SP Fönster. De tillverkas i Svenska Fönsters fabrik i Edsbyn, Hälsingland. Allt virke kommer från hållbara skogsbruk i närområdet och produkterna har vattenburen ytbehandling som är schysst mot miljön. Fönsterna går även att få som extra energieffektiva och miljömärkta med Svanen.

Prova den nya Fönsterväljaren redan idag