Press

SP- och Traryd Fönster har förenats i det nya Svenska Fönster

Svenska Fönster har länge varit en av Sveriges ledande och mest hållbar fönstertillverkare. Men produkterna har varit uppdelade i två varumärken. Idag förenas de i det nya varumärket Svenska Fönster. Från och med i dag har alltså bolaget och varumärket samma namn.  - Nu ser vi fram emot en vår där vi tillsammans med våra fantastiska kunder sätter Svenska Fönster på kartan, säger Joakim Spjuth, Director Marketing för Svenska Fönster.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >SP- och Traryd Fönster har förenats i det nya Svenska Fönster</span>

Bolaget Svenska Fönster bildades 1997 som en sammanslagning av SP Fönster och Traryd Fönster för att bli en ännu mer konkurrenskraftig aktör på den svenska fönstermarknaden. Och nu, måndag den 3 april, förenas de båda anrika varumärkena.  
- Det nya Svenska Fönster bygger vidare på vårt arv och vår historia. Alla de saker som är självklara för oss som jobbar här, säger Joakim Spjuth.  
 
En ny identitet som visar vad Svenska Fönster är 
Till lanseringen av det nya varumärket får Svenska Fönster ett nytt visuellt manér med flera identitetsbärande färger. De har valts ut för att spegla Svenska Fönsters ursprung och vår natur med en kombination av den svenska flaggan och organiska toner. Den nya logotypen har fått ett sigill där den svenska flaggan och bokstäverna S och F har sammanförts i ett runt fönster.    

Ett tydligare varumärke skapar möjlighet att växa 
Målet med att sälja alla bolagets produkter under ett varumärke är att stärka positionen på marknaden och rikta alla marknadsföringsresurser till ett varumärke. Förändringen förenklar också mycket för alla kunder i form av flera hundratals bygghandlare, husfabriker och stora byggbolag.   

-  Vi har fått väldigt positiv respons från våra kunder kring att vi nu samlar alla våra produkter under ett starkt varumärke. Detta ger oss möjlighet att bli tydligare i vårt erbjudande och utveckla ännu mer nya tjänster och produkter framåt, säger Joakim Spjuth. 

 
Samma stora sortiment som tidigare 
Hela utbudet med högkvalitativa produkter från SP Fönster och Traryd Fönster har tagits med in i det nya Svenska Fönster. Det innebär att Svenska Fönster har ett mycket brett sortiment med inåt- och utåtgående fönster, helt i trä eller med aluminiumbeklädd utsida, med rund eller rak profil på insidan. 

 
Bred marknadsföring för att skapa varumärkeskännedom 
För att skapa en hög kännedom om varumärket Svenska Fönster kommer det under våren att synas i många olika kanaler och för både slutkonsumenter och snickare. Det handlar om marknadsföring i TV, radio, annonsering digitalt och i tidningar, samt i sociala medier. Det nya Svenska Fönster kommer även att synas genom de många återförsäljarna.  
- Våra partners står på tå för att hjälpa oss med vår lansering och tillsammans kommer vi på att nå genomslag, säger Joakim Spjuth. 

Svenska Fönster Presskontakt
0271-291 00
marknad@svenskafonster.se

Svenska Fönster AB ingår i danska koncernen Dovista A/S som i sin tur ingår i VKR Holding med omkring 16 000 medarbetare i fler än 40 länder. I Svenska Fönster AB ingår varumärkena Traryd Fönster och SP Fönster. Samtliga fönster tillverkas i de djupa skogarna i Hälsingland med kärnvirket runt knuten på fabrikerna. Inom hela koncernen arbetar vi ständigt med att minska vår miljöpåverkan i produktionen, distributionen och användningen. Vi är stolta över att vi under de senaste två decennierna arbetat enbart med vattenburen färg och impregnering. Vi är också stolta över vår kunskap om fönster och hur man bygger för att ta tillvara dagsljus och få frisk luft i inomhusmiljön.