Kontakt

Våra ägare

Svenska Fönster ingår i koncernen Dovista som är en av Europas ledande tillverkare av fasadfönster och ytterdörrar. Dovista är etablerat i sju europeiska länder och inom koncernen finns omkring 7 500 medarbetare.

Dovista är ett fondägt företag och en del av VKR-gruppen vars mission är att sprida dagsljus, frisk luft och en bättre miljö i människors vardag. VKR-gruppen är ett danskägt bolag med omkring 19 500 medarbetare i mer än 40 länder. Koncernen omfattar ett antal oberoende varumärken från flera företag som delar en ambition.

Produktgrupperna är takfönster, vertikala fönster och ytterdörrar.

I mer än 50 år har VKR haft det ambitiösa målet att arbeta med samhällsnyttiga produkter och behandla sina kunder och leverantörer bättre än de flesta andra företag. Att helt enkelt vara ett mönsterföretag. Därför har VKR riktat blicken utåt världen – mot hållbara initiativ, klimatinsatser och sjukdomsforskning. Bara under 2020 delade två av företagets fonder tillsammans ut över 142 miljoner euro till vetenskapliga, miljömässiga, sociala och kulturella ändamål i såväl hemlandet Danmark som internationellt.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,