Kontakt

Våra ägare

Svenska Fönster ingår i koncernen Dovista som är en av Europas ledande tillverkare av fasadfönster och ytterdörrar. Dovista är etablerat i sju europeiska länder och inom koncernen finns omkring 4200 medarbetare.
Dovista är ett fondägt företag och en del av VKR-gruppen vars mission är att sprida dagsljus, frisk luft och en bättre miljö i människors vardag. VKR-gruppen är ett danskägt bolag med omkring 14 100 medarbetare i mer än 40 länder. Koncernen omfattar omkring 120 företag inom fyra verksamhetsområden – fasadfönster, takfönster, solenergi och klimat, samt inomhusklimat.

I mer än 50 år har VKR haft det ambitiösa målet att arbeta med samhällsnyttiga produkter och behandla sina kunder och leverantörer bättre än de flesta andra företag. Att helt enkelt vara ett mönsterföretag. Därför har VKR riktat blicken utåt världen – mot hållbara initiativ, klimatinsatser och sjukdomsforskning. Bara under 2016 delade två av företagets fonder ut omkring en och en halv miljon kronor till allmännyttiga ändamål.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,