Kontakt

Om Svenska Fönster

Vår väg hit
Vår historia började under 1900-talets första hälft, då två drivna fönstertillverkare slog upp sina portar på varsitt håll. Först ut var Traryd Fönster som grundades 1935 i Småland. Ett drygt decennium senare startades Firma Olmats & Persson, som så småningom skulle byta namn till SP Fönster, i Hälsingland. 1997 valde de här etablerade företagen att slå sig samman och bilda Svenska Fönster AB. Idag hittar du vår största fabrik och huvudkontor i Edsbyn och vår komponentfabrik i Söderhamn. 

Svenska Fönster är en av de ledande och mest hållbara fönstertillverkarna i Sverige och fortsätter att investera i produktion och digitala lösningar. Vi blev först att klara miljömärkningen Svanens nya och hårdare krav år 2012. Genom vår långa historia har vi värnat om det som gör våra fönster speciella, men utvecklats för att möta tidens behov. Läs mer om vår resa här. 

Material och kvalitet
Kvalitet är ett brett ord. För oss betyder det att arbeta förebyggande och göra rätt från början. Därför väljer vi strålande material, genomtänkt produktion och design som inte går ur tiden.  

Våra fönster är tillverkade i furu från Sveriges mitt. Här finns de bästa skogarna i Sverige att hämta fönstervirke från. Söderut är virket för mjukt och norröver har det för många kvistar. Vi tar den fina råvaran och behandlar den för att klara det nordiska klimatets utmaningar. Tack vare vår höga standard för kvalitet kan vi ge en generös garanti. 

SP Fönster
Vårt varumärke SP Fönster utmärker sig med raffinerad formgivning som får fönster med moderna egenskaper att passa även i äldre hus. Fönstren är helt rätt för dig som är ute efter maximal charm och utmärkt isoleringsförmåga. En kombination av det här optimala materialet, ett djupgående miljötänk och genomtänkt design resulterar i moderna fönster som håller länge. Med olika spröjs kan du anpassa fönstren efter byggnadsstilen på ditt hus. Besök SP Fönster här.  

Traryd Fönster
Ljus är något som ligger Traryd Fönster varmt om hjärtat. Traryd Fönster skapar stora fönster i modern formgivning, som bjuder på ljusinsläpp med besked och håller sig fina och funktionella i många år framöver. Fönstren förstärker husets karaktär med sin genomtänkta och tidlösa design, som gör sig särskilt väl i modern arkitektur. Traryd Fönster ser sig som en del av den svenska formgivningstraditionen, vilket genomsyrar de innovativa kollektionerna. Besök Traryd Fönster här.  


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,