Kontakt

Vår bredd av yrkesroller

Hos Svenska Fönster finns en stor bredd av yrkesområden. I vår fabrik kan du till exempel arbeta som Elektriker, Försteman/förstekvinna. Kvalitetsansvarig, Operatör, Produktionsledare, Serviceman, Truckförare och med Underhåll.
I kontoren inom: Design och produktutveckling, Ekonomi, Försäljning, HR, IT och systemutveckling, Kvalitet, Logistik, Marknad- och kommunikation, Miljö och arbetsmiljö, Projektledning, Strategisk inköp och Teknik.

Här kan du ta del av hur det är att arbeta inom några av dessa områden.

Tekniker 
I vår fönsterfabrik arbetar hantverkskunniga operatörer sida vid sida med avancerade maskiner i mångmiljonklassen. Maskinerna köps in och optimeras av vår Teknikavdelning, med bland andra Joel Häggblom, ett gäng med genuint teknikintresse. Så kan du till exempel fundera över vilken hållfasthet en skruv har skulle du kunna passa här. Men som Tekniker måste man också vara lyhörd och bra på att samarbeta, då det är ett stort lagspel att optimera maskinerna utifrån nya produkter och höga krav på kvalitet och arbetsmiljö.  

Operatör 
De flesta av våra medarbetare är Operatörer, som Ezzatullah Khalil. Det är ett uppdrag som passar många olika yrkespersoner. Det finns nämligen avdelningar där man jobbar självständigt och avdelningar, små och stora, där man arbetar tillsammans och behöver vara en bra lagspelare med stor samarbetsförmåga.

Produktionsledare 
Hos Svenska Fönster har vi 16 Produktionsledare, som Stefan ”Skuggan” Nilsson. Var och en av dem har två uppdrag – att utveckla alla medarbetare som man har personalansvar för och utveckla arbetsprocesserna. Uppdraget påminner om att vara tränare för ett idrottslag. Man ska se alla och skapa förutsättningar för att personalgruppen ska prestera så bra som möjligt. För att passa i rollen gäller det att vara intresserad av människor och brinna för utveckling.

Teamledare 
Hur vet personalen på Glasavdelningen vilka glaskassetter som ska tillverkas och i vilken ordning? Jo, det berättar Teamledaren, som Karl Åsberg. En Teamledare är nämligen den arbetsledare för teamet som bestämmer vad som ska produceras och ser till att allt fungerar som det ska. Teamledaren kommer oftast från teamet, har goda kunskaper om hur allt fungerar på avdelningen och har både vilja och fallenhet för att arbetsleda.

Innesäljare 
Som Innesäljare hos Svenska Fönster kan du arbeta med inkommande order eller som Annika Petersson – bereda offerter och ta fram den bästa lösningen på kundens utmaningar gällande fönster. Det kan vara att optimal och snygg lösning som lever upp till höga krav gällande till exempel energieffektivitet eller ljudreducering. Ett jobb som passar dig som är strukturerad, bygger goda relationer och som vill överträffa kundens förväntan.

Serviceman/kvinna 
Att vara Serviceman, som Lukas Karsbo, är en nyckelroll i vår fabrik. De har som uppdrag att se till att flödet av material till monteringslinjerna fungerar perfekt. För att passa till uppdraget gäller det att kunna planera, samarbeta med andra avdelningar och kunna fatta rätt beslut. Att gå från att vara Operatör till Serviceman är ett naturligt utvecklingssteg i vår produktion.

Systemutvecklare  
Hur många kodspråk kan du? Vårt team med Systemutvecklare, där Peter Wallin ingår, kan så många att vi inte har räknat dem. För en stor och avancerad verksamhet som vår kräver välfungerande IT-system som hela tiden utvecklas och anpassas. Då verksamhetens behov styr Systemutvecklarnas jobb har de ett spännande uppdrag där ingen vecka är den andra lik. Och även om en Systemutvecklare behöver kunna jobba självständigt så är de inga enstöringar – här finns bara lagspelare som förstår alla kollegors behov.  

Avropare 
I genomsnitt kommer det åtta långtradare med material till vår fabrik i Edsbyn varje dag, tack vare våra Avropare – som Oskar Lindsmyr. Avroparna ser till att köpa in allt material som behövs för att tillverka fönster. I Oskars fall handlar det om till exempel glas och distanslister. Ett jobb som innebär mycket internationella kontakter, då allt material till vår glastillverkning köps in från andra länder. 

Operatör 
När du jobbar som Operatör på våra monteringslinjer, som Yonas Teklehaimanot, ingår det också att vara delaktig i vårt förbättringsarbete, främst inom områdena arbetsmiljö, kvalitet och effektivitet.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,