Kontakt

Nio skäl för att jobba här

Svenska Fönster är den största privata arbetsgivaren i vårt område och har som målsättning att bli den mest attraktiva. Därför jobbar man aktivt inom flera områden för att medarbetarna ska ha det bra både på arbetstid och fritid. Här är nio starka argument för att arbeta hos Svenska Fönster.


Lars Jonsson

Vi värnar om miljön

– Lars Jonsson, Kvalitets- och miljöresurs

”Det är viktigt att vi värnar om miljön för alla barns skull – och för mig är det extra viktigt för min dotters skull. Därför är det roligt att få jobba med konkreta saker för en ren natur och miljö.”

Vi som ledande i fönsterbranschen gör vad vi kan för att skapa en bättre värld genom att alltid tänka långsiktigt. Eftersom vi verkar på en ort med rent vatten och frisk luft har vi en medfödd kärlek till naturen och skulle aldrig få för oss att smutsa ned den. Vi investerar i miljöfrågor därför att vi vill att även framtida generationer ska få dricka rent vatten och andas in frisk luft. Vi har en hård miljöpolicy som omfattar hela vår verksamhet och är stolta över att vara en av få tillverkare av fönster som är miljömärkta med Svanen.


Elin Ondahl

Från oss går man hel hem och vill tillbaka

– Elin Ondahl, Centralförrådet

”Bra arbetsmiljö för mig handlar om arbetskamrater och sammanhållning, en positiv stämning med skratt och gemenskap. Men också tryggheten att jobba för ett företag som tar hand om sina anställda som människor.”

Det är människorna som är Svenska Fönster och hos oss kommer säkerheten alltid först. Vi har nollvision mot olyckor och medarbetarna är hela tiden med och förbättrar våra säkerhetsrutiner. Är det någon som inte mår bra fångar vi upp ohälsan i ett tidigt skede tillsammans med vår företagshälsovård. För företaget är det viktigt att alla ska trivas på sitt arbete, därför läggs mycket resurser på att skapa en kultur i vilken det är självklart att utveckla både sig själv och sitt arbete. Här jobbar vi i team och många framhåller gemenskapen med kollegorna som det allra bästa med jobbet.


Emil Clahr

Här får vi ansvar och jobbar med ständiga förbättringar

– Emil Clahr, Emendo

”Det jag gillar med Svenska Fönster är att alla får chansen att jobba med förbättringar av sina egna arbetssätt. Alla får ansvara för sin del helt enkelt, det blir bäst då!”

Hos Svenska Fönster är arbetet med ständiga förbättringar så viktigt att det har fått ett eget namn och en egen avdelning – Emendo, som bygger på LEAN-strategin. Men trots att arbetet har en egen avdelning är det lika mycket allas ansvar och möjlighet att utvecklas och bli bättre. Genom Emendoarbetet finns regelbundna förbättringsforum för alla avdelningar och arbetsprocesser genom vilka alla medarbetare kan påverka sitt arbete och företagets väg framåt.


Emelie Axman

Här finns goda utvecklingsmöjligheter

– Emelie Axman, Förstekvinna Monteringslinje 7

”En av de roliga sakerna med att jobba i ett växande företag är att det finns stora möjligheter att klättra om man vill avancera. Att vara förstekvinna är också roligt – man möter nya utmaningar varje dag.”

Hos Svenska Fönster finns många karriärshistorier, kanske tack vare att vi har så stor bredd på våra yrkesområden och stark tro på individen. Många har kommit in i produktionen utan högre utbildning som till exempel montör och sedan blivit försteman och produktionsledare. Andra har gått från produktionen till att bli tjänstemän inom bland annat ekonomi, försäljning, IT och marknad. Vi har även behov av medarbetare med högre utbildning och erfarenhet. Också för dem finns ofta möjligheten att gå vidare till nya roller i företaget. Vi tar gärna emot studenter på praktik eller för uppsatser och examensarbeten – och studenterna brukar trivas hos oss. Flera av dem har börjat jobba här.


Mikael Nöjd

Alla tänker på kunden

– Mikael Nöjd, Detaljlagret

”Det jag gör, det gör jag så bra som möjligt. För när vi ger kunden bra produkter och service så rekommenderar kunden oss och våra fönster för andra – och det är bra för oss alla.”

När det gäller relationerna till våra kunder är ledorden för oss långsiktighet och professionalitet. Här bidrar alla till att varje affär blir korrekt och skapar den stora stolthet som finns över våra produkter. Den senaste tiden har Svenska Fönster jobbat på flera fronter för att komma närmare våra olika kundgrupper, bland annat genom nya digitala funktioner.


Yupin Pongboonchan

Här finns engagerade medarbetare

– Yupin Pongboonchan, Beslagsmonteringen

”När jag berättar om mitt jobb säger jag att det är bra här – bra information, bra arbetsmiljö och bra kollegor. Det var svårt att få jobb i Sverige när jag var ny i landet, men här fick jag praktik och fick visa att jag kan jobba.”

Lika stolta som medarbetarna är över våra produkter är de över att jobba hos Svenska Fönster. Och lika stolta är företagsledningen över resultatet i varje års engagemangsundersökning, för resultatet där är högre än branschindex. Men företagsledningen är inte nöjd. Utifrån varje års undersökning väljs ett par fokusområden ut och aktiviteter genomförs för att öka medarbetarnas intresse och engagemang för sitt arbete och för företaget ytterligare.


Regina Olnils - Svenska Fönster

Vi finns i Hälsingland

– Regina Olnils, IT

”I Hälsingland är livet enklare, ingen trängsel, fria parkeringar och allt som behövs finns. Människorna är gladare och lugnare, jag njuter av varje dag.”

I Hälsingland är livet lätt att leva – för här i Sveriges mitt finns allt man kan önska. Här finns kontrasterna mellan berg och skärgård, mellan städer och landsbygd. Här är livet tryggt, människorna engagerade, föreningslivet starkt och kulturen levande. Bostäderna är ännu billiga här vilket gör att levnadsstandarden är hög och för att vi ska bli fler på orten tillämpar det kommunala bostadsbolaget näringslivsförtur om du flyttar hit för ett jobb på Svenska Fönster och Företagsringen ordnar med medflyttarservice.


Vi värnar om människorna

– Sofie Mattes, Innesälj

”Varje vinter erbjuder Edsbyns skidklubb, där jag är aktiv, högklassiska skidspår och en bred verksamhet. Det sker med betydande hjälp från Svenska Fönster – och ibland får jag ge tillbaka genom att för skidklubbens räkning hålla i skidlektioner för mina kollegor. Snacka om win-win för företag och förening!”

Vår fabrik och vårt huvudkontor finns i Edsbyn. Här är sporten bandy kultur och här byggde vanliga människor Sveriges första bandyhall. I dag är Svenska Fönster stolt sponsor av hallen, huvudsponsor för såväl Pride som den stora friskvårdsutmaningen i kommunen – för vi värnar om människorna här. Vi har även sett till att barnen i knattebandyn har all utrustning de behöver och med stöd av våra ägare i den danska koncernen VKR ordnat lånecyklar för barn i cykelparken. Och mycket mer.


Anders Frisk

Friskvård och aktiviteter

– Anders Frisk, Glaskitningen

”Det är roligt att vara med i personalföreningen – för vi får göra saker för de som jobbar här och deras familjer. Bäst av allt vi gör är julfesten. Då är det fullt med ungar och det lyser i ögonen på dem.”

Hos Svenska Fönster är det en personalgrupp som ordnar sociala- och friskvårdsaktiviteter för sina kollegor. Ett av målen är att det ska finnas något för alla. Genom dessa aktiviteter träffas vi dessutom över avdelningsgränserna och, om vi vill, pressar våra gränser tillsammans. Många aktiviteter sker i anslutning till arbetstiden och passar bra till att ta med hela familjen på. Och vill man hellre träna ensam så har vi även fina gym i våra fabriker.


Svenska Fönster AB, Snickarvägen 12, 828 81 Edsbyn, Tel: +46 (0) 271-291 00,